Esko documentaire deel 2/3 ‘succes behaal je niet alleen!’

Bart leerde Esko kennen op jonge leeftijd in het jongerencentrum waar hij werkte. Hij herkende zichzelf in hem. Toen Stacey in de jeugdinrichting opgenomen werd, verloren zij elkaar uit oog. Totdat Bart in 2013 naar 101Barz keek en Esko ineens plaatsnam achter microfoon. Bart contacteerde hem en al snel sloegen de twee de handen ineen om de droom van Esko vorm te geven: een eigen label.

Stacey Walroud is 24 en komt uit Almere. Al vanaf jonge leeftijd maakt hij muziek en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de grootste hiphopproducers in de Nederlandse scene. Je kent hem misschien als Esko. Maar achter de naam die door de intro van een stapel nummer 1-hits heengalmt, gaat ook een verhaal schuil. En dat gaat niet alleen over Esko, maar vooral over Stacey. Als zijn ouders op jonge leeftijd scheiden, wordt Stacey steeds bozer. Een boosheid die uitmondt in de opname in een internaat. Althans, hij dacht dat het een internaat was. Na een jaar in Den Dolder, kon hij als 18-jarige weer op eigen benen staan en ging hij eigenlijk weer verder waar hij gebleven was. Bij het maken van muziek. De muziek die wij nu van hem kennen.

‘STACEY.’ is een driedelige documentaire van Cesar Majorana die in samenwerking met BNNVARA de man volgt die zich in zijn tienerjaren door een jeugdinstelling heen worstelde om nu zijn hoogtijdagen te vieren met zijn liefde, hiphop. We spreken mensen die dichtbij hem staan, zien hem aan het werk en horen hem voor het eerst openhartig zijn verhaal doen. Het verhaal van Stacey. De drie delen van ‘STACEY.’ komen deze week uit. 30 april – STACEY. | Deel 1 – Esko maakt beats. Maar wat maakt hem? 2 mei – STACEY. | Deel 2 – Succes behaal je niet alleen. 4 mei – STACEY. | Deel 3 – Toen en nu. Alle delen zullen te zien zijn op BNNVARA.nl en het YouTube-kanaal van BNNVARA.

  • GERELATEERDE VIDEO’S